Vinařství Dingač bylo založeno v roce 1902 jako zemědělské družstvo se sídlem v Potomje, které vlastnili obyvatelé poloostrova Pelješac.

V současné době hospodaří vinařství na cca 293 ha vinic.

Vinařství je vyhlášeno svými červenými víny vyráběnými z autochtonní odrůdy Plavac mali, víny Postup a Dingač.

Na vinohrady poloostrova Pelješac dopadají sluneční paprsky kolmo téměř celý den. Světlo i teplo zvyšuje svůj účinek díky odrazům od mořské hladiny. Díky těmto klimatickým podmínkám dochází k vysoké koncentraci cukrů v hroznech což má vliv na konečnou kvalitu vín.

 

 

Vinohrady jsou umístěny v extrémních polohách na strmých svazích. Z tohoto důvodu má dodnes vinařství Dingač ve svém znaku oslíka. Do nejvýše položených vinohradů se ještě i v dnešní době nedostane žádná mechanizace a veškeré obdělávání vinohradů i doprava sklizených hroznů do vinařství se děje práve za pomocí oslů.